Napellenző

Véd a hőtől és fénytől | Motoros vagy kézi vezérlés | Prémium szövet

A Hanák Árnyékolás napellenzők széles választékával foglalkozik, így biztosan megtalálja az Önnek leginkább megfelelőt.

Technikai kialakítás szempontjából a következő típusokat különböztetjük meg:

  • Csővázas
  • Függőleges
  • Veranda – télikert árnyékoló

Miért éri meg minket választani?

Széles színválaszték

Több 100 fajta szövet közül választhat

Prémium minőségű ponyva

5 év garanciával, gombásodás elleni impregnálással

Mindenre van ötletünk

30+ éves tapasztalatunknak köszönhetően sok mindent láttunk már, így biztosan tudunk Önnek segíteni tanácsainkkal

Napellenző típusok

Könyökkaros napellenző

Az egyik legstabilabb és legnépszerűbb kivitel. A karok a ponyva alatt helyezkednek el, folyamatos feszítés alatt tartva a ponyvát. Dőlésszögük az Ön kérése szerint állítható. Létezik belőle könnyített kivitel is, ami olcsóbb ára miatt lehet jó választás.
 

Ejtőkaros napellenző

Bukókaros napellenzőnek is nevezik, mely működhet gravitációs elven vagy rugós feszítéssel. Olyan helyeken lehet alkalmazni, ahol kellő magasságba szerelhető, hasonlóan az ollókaroshoz. Leggyakrabban erkélyek, loggiák vagy ablakok árnyékolására készítjük.

Ollókaros napellenző

A régi idők hangulatát visszaidéző klasszikus forma, ezért kiválóan alkalmas vendéglők, éttermek, kerthelyiségek, árnyékolására. Rusztikus megjelenésének köszönhetően akár műemléki épületekre is felszerelhető.

Nagyon erős, masszív, kiváló szélállósággal rendelkezik, nagy terület árnyékolható vele. Kizárólag homlokzatra vagy különálló tartószerkezetre építhető. Önálló tartószerkezeten, ha kettőt egymással szembe állítunk, önálló térfedésre alkalmas.

Kar nélküli napellenzők

Csővázas napellenző

A tengelyre feltekeredő ponyvát leeresztjük a vázszerkezet alsó részére, majd visszafeszítjük. Nagyon erős, masszív, szélálló árnyékoló, akár 4 m fölött ponyvával. Hátránya, hogy a ki- és beakasztás miatt csak lassabban tudja működtetni. Vannak ügyfeleink, akik tavasszal kitekerik, ősszel pedig be, a nyári kisebb viharokat kibírja.

Függőleges napellenző

Nevezhetjük kültéri rolettának az azonos működés miatt.  A választott textilnek megfelelően kül- és beltérre is alkalmazható. Kiválóan alkalmas féltetős teraszok vagy ablakok árnyékolására. Tetőtér ablakok, ferde síkú üvegfelületek, télikertek is sötétíthetők vele. Maximális mérete 6 x 7 m.

Veranda - Télikert árnyékoló

Kiválóan alkalmas télikertek árnyékolására. Kizárólag motorral működtethető, mivel rendszerint tetőfelületekre kerül beépítésre. A kevésbé szélvédett helyeken is alkalmazható. Tartószerkezeteinek kialakítására többféle megoldás is létezik.

Technikai információk:

A szerkezet porfestett alumíniumból és acélból készül. A napellenző teljes szélessége 10 m is lehet, de 6 m felett a tengelyt meg kell támasztani. Kinyúlás: maximum 4 m.

A ponyva anyaga 100% UV stabil akril, ami gombásodás elleni impregnálással van ellátva. Így vizesen összetekert állapotban sem penészedik.

Tendencia a napellenző motorikus működtetése. Az ilyen szerkezetek kiegészíthetők szélérzékelővel. Ez megóvja a napellenzőt, hogyha Ön elfelejtené betekerni. Mindezekről bővebben az Automatizálás menüpontban olvashat.

Galéria

ÜZENJEN NEKÜNK!

Kérjen személyre szabott ajánlatot!