Automatizálás

Hétköznapi luxus | Okos otthon rendszerek

Legnépszerűbb motorizált termékek a redőnyök és a napellenzők. Ezek a tengelyükbe épített csőmotor segítségével mozgathatók automatizáltan. Cégünk a Smart Home és a Somfy motorjait használja. Ezek a piacon kapható legjobb ár-érték aránnyal, illetve minőséggel rendelkező motorok, melyek rendkívül népszerűek.

Vezérlési lehetőségek

Fali kapcsoló

Távirányítókból többféle változat létezik, távirányító választási segédletünket IDE KATTINTVA éri el. Fő szempont a csatornaszám meghatározása. Több árnyékoló esetén ugyanis meggondolandó, hogy mindegyikhez külön- külön szeretne távirányítót, vagy egy többcsatornás távirányítóval több árnyékolót is működtet.

Magyarázat:

Pl. 5+1 csatorna esetén: 5 csatorna 5 különböző árnyékolóhoz + 1 csatorna, ami az összest egyszerre működteti.

Van lehetőség időkapcsolólós távirányító választására is. Ebben az esetben megadhatja, hogy pl. minden reggel 7 órakor a motor húzza fel a redőnyöket.

Motortípusok

Normál motor

Prémium motor

NHK-s motor

Bekötés

A bekötéséhez 3 eres kiállás szükséges az ablak/falrész felső szélén. Ennek hiányában a kábelt az ablakon átvezetve, dugós csatlakozóval is megoldható a motor csatlakoztatása. Kapcsolós motor esetén körülményesebb a bekötés, mert a kábeleket a kapcsolóhoz is el kell vezetni.

Működtetés okostelefonról

Okosház rendszer

Okostelefonos működtetéshez az okosház rendszert csatlakoztatni kell a lakás interneteléréséhez. Ez történhet Wifin vagy kábelen keresztül is. Ezután a motorokat össze kell tanítani a központi egységgel, majd letölteni a telefonos applikációt (CONNECTOR).

Minden árnyékolót lehet együtt és külön is mozgatni, %-ra pontosan vezérelni. Időprogramot is lehet beállítani, ami akár a napkeltét és a napnyugtát is követni tudja. Az okostelefonos működtetés nem zárja ki a távirányítót, sőt javasolt is min. 1 db-ot tartani, esetleges internetprobléma esetére.

Olvassa el cikkünkt az Okosház rendszer széleskörű felhasználásáról, IDE KATTINTVA.

Érzékelők

Szélérzékelő

Napellenzők és zsaluziák esetén érdemes szélérzékelőt is telepíteni. Ennek lényege, hogy nagy szél esetén az árnyékoló behúzza magát, megvédve ezzel önmagát. Nagyon hasznos szerkezet, ami rendkívül népszerű.

Napfényérzékelő

Ezt a szerkezetet tapadókorong segítségével kell az ablakra ragasztani. Amikor a nap süt, akkor leereszti az árnyékolót az érzékelő magasságáig. Az UP gomb megnyomására felmegy az árnyékoló. Redőny, zsaluzia vagy roletta esetén ajálott használni.

Szél- és esőérzékelő

Napelemes energiaelátásának köszönhetően semmilyen vezetékezés nem szükséges a telepítéséhez. Az épület homlokzatán bárhol elhelyezhető.

Okostelefonos működtetés

központi egység nélkül

Amennyiben Ön csak 1-2 árnyékolót szeretne működtetni okostelefonról, úgy nem érdemes megvennie az Okosház rendszert, az ugyanis kb. 2 motor árának felel meg. A megoldást az okosrelé jelenti, amit kapcsolós motorok áramkörébe lehet bekötni.

Ez annyit jelent, hogy a relé okostelefonos programját kell használnia. Ennek csatlakoztatása csak Wifin keresztül lehetséges. Az egység kis méretű, így a falban könnyen elrejthető.

Termékeink automatizálása

népszerűségi sorrendben

Miért nem egy átlagos cég vagyunk?

30+ év
tapasztalat

Több, mit 30 éve kezdtük és nem fogunk eltűnni.

Villamos
bekötés

Hogy Önnek ne kelljen villanyszerelőt hívnia.

Törvényen felüli
garancia

2-5 év terméktől függően.

Rejtett költségek
nélkül

Felméréskor mindent tisztázunk.

Rólunk mondták

Gábor PuskásGábor Puskás
16:21 13 May 23
Kiváló szakember, pontos, kedves és udvarias, köszi a javítást!
Ferenc KállóFerenc Kálló
18:32 08 Mar 23
Teljesen elégedett vagyok. Azt kaptam, amit kértem, annyiért, gyorsan.
Helga KaposváriHelga Kaposvári
18:48 19 Feb 23
Úgy lett ahogy ígérték: a felméréskor részletesen tisztáztuk mi lenne számomra idealis. A felrakott redőnyökkel, és rolettákkal tökéletes sötétet tudok csinálni.Mindezt kifogástalan minőségben szerelte fel egy profi csapat, hogy villanyszerelőt se kellett hívnom.Az előző lakásomon az árnyékolókkal folyamatosan problémáim voltak. Máskor nem hívok mást, csak önöket!
Bernadett KovácsBernadett Kovács
18:18 18 Feb 23
Gyors, precíz es megbízható, maximàlisan csak ajànlani tudom! 🙂
Péter LévaiPéter Lévai
12:21 30 Jan 23
Féltem attól, hogy az elektromos redőnyök beépítése nem lesz jól megoldva, mert korábban már adódott problémám más redőnyös céggel. Ezért először csak a hálószobára rendeltem. Már a szerelés során látszott, hogy nagyon profi csapat, igényes munkát végeztek. Ezután rendeltem meg a redőnyöket az egész lakásra. Köszönöm a munkát, örülök hogy Önöket választottam, maximálisan elégedett vagyok!
Csilla BartosCsilla Bartos
20:48 07 Feb 22
Alumínium redőnyt szereltettünk fel velük. A felméréskor és a szereléskor is pontosan érkeztek. Gyorsan és precízen dolgoztak, a minőséggel és az árral is maximálisan elégedett vagyok. Csak ajánlani tudom őket.
js_loader