Redőny

Árnyékolás és védelem | Magas szakértelem

Válassza a Hanák Árnyékolás redőnyeit, és élvezze a hosszan tartó sötétítés, hőszigetelés és a nyugalom minden előnyét lakásában! Legyen szó kézi vagy motoros működtetésű redőnyről, mi megbízható és tartós megoldást kínálunk minden igényre. 

 

Elsősorban Budapesten és környékén, valamint Komárom-Esztergom megyében számíthat ránk.

Ugye Önt is zavarja, ha redőnye túl hamar tönkremegy?

Tapasztalatunk szerint 10-ből 6 redőny idő előtt tönkremegy, mert nem szakemberek szerelték fel.

Tudja meg melyek a legtipikusabb hibák.

1.

Gyorsan kopó gurtni

 Az ablakot legtöbben egy 10-12 mm átmérőjű csigafúróval fúrják át, majd egy egyszerű belső kivezetőt szerelnek fel. Ezzel az a fő gond, hogy a gurtni kívül biztosan súrlódni fog az ablakon, így hamarabb elkopik, mint kellene.

És a megoldás.. Dugós kivezető! Mi csak ezt használjuk kézi – gurtnis redőnyöknél, mert a heveder élettartama így sokkal hosszabb lesz. Páros alkatrész, aminek lényege, hogy kívülre egy műanyag vezetőelemet szerelünk, belülre pedig egy masszív görgőset, ami irányba tartja a gurtnit.

2.

Silány minőségű alkatrészek

Rengeteg alkatrész több verzióban is elérhető, hiszen manapság sokan gyártanak redőnyalkatrészeket. Minket a hideg kiráz az olyan gyenge minőségű termékektől, amik 2-3 évnél nem bírnak többet.

Az évek során kitapasztaltuk melyek a legkiválóbb minőségű alkatrészek, így csak ezeket használjuk.

3.

Nem megfelelő szerelés

Több hibázási lehetőség van szereléskor is. A főbbek:

  • Az ablak rossz helyen történő átfúrása (legtipikusabb)
  • Helytelen kábelrögzítés motoros redőnynél
  • Túl vastag kefék használata a lefutókban
  • Redőnybehúzó automata helytelen bekötése
  • Motoros redőny tengelyhez rögzítése inkompatibilis alkatrészekkel
  • Műanyag redőny esetén a felső csavar rossz helyre szerelése, ami a lefutók törését okozza

És még folytathatnánk…

A listát még hosszan folytathatnánk, mert rengeteg elképesztő, néha vérlázító dologgal találkoztunk már pályafutásunk során.

Mi sem vagyunk tökéletesek, de törekszünk rá, hogy napról napra jobbak legyünk.

Korlátunk, hogy kis cég vagyunk, így kapacitásaink hamar betelnek.

A Hanák Árnyékolásnál több, mint 35 éve szerelünk redőnyöket, így a fenti hibák egyikét sem követjük el.

Beszéljenek helyettünk ügyfeleink

Redőnyeink legfontosabb előnyei

Sötétítés kedve szerint

A redőny az egyik legkompaktabb árnyékoló, amivel kedve szerint varázsolhat sötétet, világosat vagy félhomályt a helyiségben

Hűvösebb beltér

Hőszigetelő hatásuknak köszönhetően jelentősen csökkentheti a beltéri hőmérsékletet

Belátás elleni védelem

Zavaró tekintetek kizárva

Melegebb lakás télen

Jól szigetelő redőnyeinkkel alacsonyabb lesz a fűtésszámlája

Csendesebb lakás

Redőnyeinkkel csendesebb lesz otthona, így nyugodtabb a pihenése

Szúnyoghálós kivitel

Szúnyoghálóval kombinált redőnyeinkkel a szúnyogokat, legyeket és egyéb rovarokat is kizárhatja

Milyen tulajdonságokat kell meghatároznunk a megrendeléskor?

A redőnyöket négyféleképp csoportosíthatjuk. Redőny vásárlása esetén ezt a 4 paramétert kell meghatároznia. Lássuk, melyek ezek.

1.

Működtetés

Kézi

Ebben az esetben az ablakon átmenő gurtni vagy zsinór segítségével, kézzel mozgatja fel-le az árnyékolót.

Motoros

A redőny tengelyébe szerelt csőmotor segítségével mozgathatja a redőnypalástot. Az automatizálási lehetőségekről bővebben ITT olvashat.

2.

Redőnytok típusa és színe

Külső tok

A legelterjedtebb típus, mikor a redőny az ablak előtti tokba tekeredik fel. Előnye, hogy ablakbeépítés után felszerelhető, ám a redőny kitakar ablaka felső részéből. A redőny tok, valamint a lefutók alumínium redőny esetén tetszőleges RAL-színre fújhatók.

Vakolható tok

A legelegánsabb típus. A tok a ház szigetelésekor kerül felszerelésre, ezáltal a teljes homlokfelülete be van vakolva. A redőnytok nem láthatszik. Alul egy porfestett szerelőlemez zárja le a tokot, amin keresztül elvégezhető a redőny javítása.

Ráépíthető tok

Ráépíthető tokos redőny felszerelésére az ablak cseréjekor van lehetőség. Még beépítés előtt az ablak tetejére szereljük a műanyag redőnytokot. Ezután a redőnnyel együtt történik az ablak beépítése. Előnye, hogy esztétikusabb, mint a külső tok, valamint könnyebben karbantartható.

3.

Palást anyaga és színe

Műanyag

A legelterjedtebb típus, mikor a redőny az ablak előtti tokba tekeredik fel. Előnye, hogy ablakbeépítés után felszerelhető, ám a redőny kitakar ablaka felső részéből. A redőny tok, valamint a lefutók alumínium redőny esetén tetszőleges RAL-színre fújhatók.

Alumínium

Jobb hőszigetelő hatású, mint a műanyag, ugyanis a lécek belsejét nem levegő, hanem PUR szigetelőanyag tölti ki. További előnye, hogy az élettartama is magasabb, valamint széles színválasztékban áll rendelkezésre. Nehezebb súlya miatt nagy méretű redőnyök kézzel nehezebben mozgathatók, ám itt már lehetőség van motoros működtetésre.

Fa

A faredőnyök, manapság már kevésbé elterjedtek, főként azok magas ára, valamint nagy súlyuk miatt. Drágaságuk ellenére rendkívül tartósak és esztétikusak. Anyaga általában borovi fenyő, de igény szerint más redőnynek alkalmas fából is készíthető.

4.

Szúnyogháló

Opcionálisan lehetőség van mobil szúnyogháló beépítésére. Ez a tokba van építve, és rendkívü praktikus módon, rugó segítségével le – fel mozgathatja.

Meglévő redőnye javítását is ránk bízhatja!

A redőny cégünk egyik „slágerterméke”, így nagy tapasztalattal rendelkezünk ennek készítésében, szerelésében, javításában. A javításról bővebben itt olvashat:

Galéria

ÜZENJEN NEKÜNK!

Kérjen személyre szabott ajánlatot!