Okosház rendszer

Otthon automatizálás | Széles lehetőségek

Okosotthon megoldások

Nézzük meg melyek azok az eszközök, amikkel otthonát okossá varázsolhatja.

Cikkünkben a piacvezető Somfy cég termékeit nézzük végig, mert az ő termékeik alkalmazhatóak a legsokoldalúbban, amikkel lakásában nem csak kényelmet, hanem energiahatékonyságot is elérhet.

Mindennek a lelke:

Somfy Tahoma okos központ

Ez az egység felelős a központi kommunikációért.

 Összesen 300 eszközt képes kezelni. Nagy előnye, hogy nem csak a Somfy termékeit tudja vezérelni, hanem kompatibilis 16 partnercég termékeivel.

Tahoma mobilapp

Az applikációból minden eszközét könnyedén vezérelheti. Nagy előnye a forgatókönyvek létrehozása, amivel egyetlen gombnyomással elérheti a kívánt állapotokat.

Beállíthatja, hogy napfelkeltekor nyíljanak ki az árnyékolói, napnyugtakor pedig csukódjanak be.

Csinálhat jelenlét szimulációt is automatizáltan, ami akkor hasznos, ha több napra elutazott otthonról, aminek segítségével távol tarthatja otthonától a betörni szándékozókat.

Hangvezérlés

A Tahoma központ kompatibilis az Apple, a Google és az Amazon otthonvezérlőivel, így akár hanggal is vezérelheti otthonát. Elég csak annyit mondania, „Hey Google, open living room blinds!”, majd az árnyékolói nyitott állapotba kerülnek nappalijában.

Vezérelhető eszközök

Motorok

Természetesen a legalapabb funkció, hogy az árnyékolókba épített motorokat működteti. A Somfy által gyártott minden fajta motor kompatibilis a Tahoma eszközzel.

Hőmérséklet érzékelő

Rendkívül hasznos a hűtési költségek csökkentéséhez. Önnek csak be kell állítania, hogy hány Celsius fok felett milyen állapotba menjenek le az árnyékolói. Pl. 22 és 31 Celsius között Záródjanak 75%-ig, 31 fok felett pedig 100%-ig. A mért értékeket grafikonon is megjelenítheti. Kül-és beltérre is egyaránt telepíthető.

Okos izzók

A Tahoma központ kompatibilis a Philips izzóival, így Ön ezeket is tudja vezérelni az applikációból vagy akár hanggal is. További érzékelőkkel sokretűbbé teheti a felhasználásukat. Olvasson tovább!

Okos termosztát

A TaHoma alkalmazásnak köszönhetően, bárhol is legyen, képes kontrollálni otthona klímáját az applikációból. A heti beállítások és okos-programok révén mérsékelheti fűtési költségeit. Az okosotthon kompatibilitás révén időzített, vagy feltételekhez kötött programokat is beállíthat.

Okos radiátorszelep

A termosztatikus szelep segítségével minden szobában más-más hőmérsékletet állíthat be. Az értékeket módosíthatja közvetlenül a szelepen (mint egy hagyományos esetében) vagy a TaHoma felületen, a maximális energiahatékonyság érdekében.

Helyiségenkénti vezérlés
• Nyitott ablak érzékelés: lekapcsolja a fűtést az energiapazarlást megakadályozandó
• Öntanuló funkció az optimális teljesítményért
• Csendes vezérlőmotor

Fényérzékelő

Logikai feltételek létrehozásához használható, akárcsak a hőmérséklet érzékelő. Pl. ha a fény egy bizonyos érték alá esik a lakásban az árnyékoló automatikusan felmegy.

Szélérzékelő

Szél és vihar esetén megvédi árnyékolóit. Különösen napellenzők és zsaluziák esetén ajánlott.

Szél- és fényérzékelő

Az előző termék fényérzékelővel kiegészítve.

Esőérzékelő

Eső és hó esetén is megvédi árnyékolóit.

Mozgásérzékelő

Vezeték nélküli mozgásérzékelő, logikai feltételek létrehozásához. Világítással remekül kombinálható.

Nyitásérzékelő

Ajtóra szerelhető nyitásérzékelő. Logikai feltételekkel remekül használható. Pl. az előszobájában elhelyezett fényérzékelő szerint már sötét van, így mikor Ön belép a helyiségbe, a lámpa automatikusan felkapcsol.

Okosdugalj

Aggódik, hogy bedugva felejtette a vasalót? Többé emiatt sem kell, hogy „főjön a feje”!

ÜZENJEN NEKÜNK!

Kérjen személyre szabott ajánlatot!