Redőny

Redőny

A redőny az egyik legelterjedtebb külső árnyékoló. Hozzájárul otthonunk biztonságához, véd a zajoktól, az időjárás viszontagságaitól.

Többféle redőnyrendszert gyártunk és forgalmazunk, melyek széles anyag és színválasztékban állnak rendelkezésre.

A redőnyöket négyféleképp csoportosíthatjuk. Redőny vásárlása esetén ezt a 4 paramétert kell kiválasztani. Lássuk, melyek ezek.

1. Működés

Kézi – Ebben az esetben az ablakon átmenő gurtni vagy zsinór segítségével, kézzel mozgatjuk fel-le az árnyékolót.

Motoros – A redőny tengelyébe szerelt csőmotor segítségével történik a palást mozgatása. Az automatizálási lehetőségekről bővebben ITT olvashat.

2. Palást anyaga

 • Műanyag redőny
  Az egyik legelterjedtebb redőnypalást anyag, főként kedvező ára és jó hőszigetelő hatása miatt. Motoros működtetésre nincs lehetőség, mert a lécek szétcsúszhatnak. Kézzel könnyen működtethető, mivel a palást könnyű. Bizonyos esetekben a lécek között fénybeszűrődés elképzelhető. Tökéletes záródás alumínium vagy fa lécekkel garantálható.
 • Alumínium redőny
  Jobb hőszigetelő hatású, mint a műanyag, ugyanis a lécek belsejét nem levegő, hanem PUR szigetelőanyag tölti ki. További előnye, hogy az élettartama is magasabb, valamint széles színválasztékban áll rendelkezésre. Nehezebb súlya miatt nagy méretű redőnyök kézzel nehezebben mozgathatók, ám itt már lehetőség van motoros működtetésre.
 • Faredőny
  A faredőnyök, manapság már kevésbé elterjedtek, főként azok magas ára, valamint nagy súlyuk miatt. Drágaságuk ellenére rendkívül tartósak és esztétikusak.
  Anyaga általában borovi fenyő, de igény szerint más redőnynek alkalmas fából is készíthető.

3. Redőnyök típusai:

Külső tok – A legelterjedtebb típus, mikor a redőny az ablak előtti tokba tekeredik fel. Előnye, hogy ablakbeépítés után felszerelhető, ám a redőny kitakar az ablak felső részéből.

Vakolható tok – Az összes közül a legelegánsabb típus. A tok a ház szigetelésekor kerül felszerelésre, ezáltal a teljes homlokfelülete be van vakolva. A redőnytok nem látható. Alul egy porfestett szerelőlemez zárja le a tokot, amin keresztül elvégezhető a redőny javítása.

Vakolható tok –  Ráépíthető tokos redőny felszerelésére az ablak cseréjekor van lehetőség. Még beépítés előtt az ablak tetejére szereljük a műanyag redőnytokot. Ezután a redőnnyel együtt történik az ablak beépítése. Előnye, hogy esztétikusabb, mint a külső tok, valamint könnyebben karbantartható.

Belső tok – Belső tokos redőnyökkel régi házak esetén találkozni. A lakásból, a fa szerelőfedél levétele után férünk hozzá a redőnyhöz. Jellemzően falécekkel szerelték, amiket műanyagra szoktunk cserélni

4. Beépített szúnyogháló

Külsőtokos, vakolható tokos valamint ráépíthető tokos redőnyöknél lehetőség van mobil szúnyogháló beépítésére. Ez a tokba van építve, és rugó segítségével le – fel mozgatható.

Tehát mint látszik, a fenti 4 paraméter alapján definiálhatjuk, hogy pontosan milyen redőnyt szeretnénk.

Redőnyök előnyei általánosságban:

 • Hőszigetelés – télen – nyáron, ami az energiatakarékosságot is segíti
 • Zajszigetelés
 • Mechanikai védelem
 • Betekintésvédelem

A redőny cégünk egyik „slágerterméke”, így nagy tapasztalattal rendelkezünk ennek készítésében, szerelésében, javításában. A javításról bővebben ITT olvashat.

Üzenjen nekünk

Kérjen személyre szabott árajánlatot

Tanulmány letöltése

Tudja meg mik azok a leggyakoribb hibák, amiket jó ha nem követ el!

tanulmany2

Sikeres Feliratkozás!